Kesä vaanii jo porstuassa,pihlajanlehti on jo melkeinen täysikasvuinen,linnut sirkuttavat aamuisin ihania konserttojaan.Museo on herätetty talviunesta.Tomut talven jäljeltä tomutett taivaan tuuliin,piha vielä odottaa innokkaita harvaihmisiä.

Särkelän eskarit avaavat museokautemme tulemalla vierailulle maanantaina ja tutustumaa entisajan elämään.Heitä kiinnostaa kurkistelu uuninpankolle,tutustuminen kehräyksen saloihin ja entisajan leikit,Ihmettelyä herättää moniasia,mitä iltaisin on tety.kun ei ole ollut tietsikkaa ja telkkaria.Heillä on myöskin yllättävän hyviä kysymyksiä,ruuasta,herkuista,leikeistä.

Seuraavat vieraat saapuvatkin Rovaniemeltä,museoihmisiä ja seurakunnan työntekijöitä.He haluvat nähdä hulmuhelmat ja salaiset pitst,sekä nauttia perinteiset kemijärveläiset kirkkokahvit.Myöskin museoesittely kuuluu ohjelmaan.

Lapsillekin on yritetty järjestää omaa ohjelmaa kesän mittaan,on salapolissileikkiä,pienet "poropeukalot"pääsevat kokoeilemaan taiteellisia kykyjään.Rohkeimmille löytyy puujalkoja,pikkuemmännät saavat leikkiä nukkekodilla ja yläkerrassa ihailla vanhoja nukkeja,sekä tutustua entisaikaisiin koulukirjoihin.Tänä kesänä yritämme panostaa lapsiin,jos sieltä lähtis innostus kotiseututyöhön.

Aikuisempaan makuun vintiltä löytt Perungan Lyylin kammari ja näyttely naiskohtaloista.Pirtin leppoisassa rauhallisessa ilmapiirissä voit tutustua,tarinoihin kemijärveläisten elämän varrelta,sekä vanhoihin valokviin.Uutena myyntiartikkelina on paikallisia käsitöitä,ja tietenkin vuosikalenterimme 2017.Unohtamatta Lyyli Perungan elämänketaa.

Maailman parhaat oppaamme odottavat innolla asiakkaita,meillä on myöskin taidekeskus PUUSTELLIN  avain,mahdollisuukisen mukaan viemme asiakkaita sinne tutustumaan,mahtaviin veistoksiin.Mssä puut kertovat katselijoille omia tarinoitaan.

Tervetuloa tutustumaan Kemijärven kotiseutumuseoon,entisaikaiseen talonpoikaiselämään..

                                                         hienorouva%20eija%2050-luku.jpg

                                                           50-luvun muota