Talvenselkä on taitettu,kevättä kohti matkataan hurjaa vauhtia...museokin alkaa heräillä pikkuhiljaa Prinsessa Ruususen unestaa.Saunatonttu Topikin könköilee pirtin uuninpankolla,eikö kukaan tuel tuomaan piparia.Pajan kulmalla näkyy jotain liikedintää...Pajatonttu Paavo on kotiutunut Murmanskin tonttukoulusta,opiskeltuaan siellä vuoden venäjää ja opettanut samalla Lumikunigattarelle suomenkieltä.Talvisin meillä on tätä oppilasvaihtoa.Kyllä Paavo nyt varmaan kertoo hurjija juttuja sieltä Jäämerenrantamilta,kuinka siellä mukamas tuuleekin,ettei karvareuhka korvilla pysy.Sitä en usko ainakaa,ettei Tundralla kasva puita ja muka olisi käynyt uimassa Jäämeressä.

Topi on pikkusen kade Paavolle.aitoon kemijärveläiseen tyyliin,hän pääsi vain käymään Korvatunturilla.Oli siellä kylä se neiti tohtoritonttu,johon Topi ihastus silmittömästi.Ois somaa,jos Topi sen tohtoritontun tänne saisi houkuteltua,saatas mekin museolla viettää kunnon hääjuhlat.Liekkö Topi kiiruhtanut tapahtumien edelle,kun on tilannut Diorilta toinen toistaan upeampia hääpukuja ja luvannut esitellä niitä kaikille halukkaille 2.4.2016 kulttuurikeskuksessa.Kuiakuteltiin kylillä jo jostain romanttisesta musiikistakin.

Kovin avokätiseksikin on heittäytynyt,luvannut tarjota kunnon kamapnisu kahvit juhlan lopuksia,kunhan ei oilis vaan ne kuuliaiskahvit. Pientä jännitystä ilmassa...mutta tästä se käynnistyy museon kevätkausi.Meillä museolla on teemana rauha ja rakkaus. Tulkaa rauhoittumaan pirttimme vuosisatojen rauhaan,kuulemaan tarinoita miten ennen elettiin.Aistimaan ainut laatuinen tunnelma vanhojen orsien alla....