Kevät tekee tuloaan kovalla tohinalla ja pian sieltä koittaa kesäkin.Näin ennakkokyselyn perusteella museolla odotettavssa vilkas kesä.Suuren suosion saavuttanut muotinäytös hulmuavat helmat ja salaiset pitsit,on kovasti kysyttyä ohjelmatarjontaa.Muotinäytöksessä kerrotaan naisten pukeutumisen avulla kemijärveläisten naisten historiaa.Vanhimmat asut ovat 1900-luvun alkuvuosilta.Jokaiseen asukokonaisuuteen liittyy oma tarinansa,on vihkipuja,kirkkomekkoja,arkihameita,juhlakamppeita,salaiset pitsit vilkkuvat housunlahkeissa.Oma lukunsa on meidän upea hattukokoelma,löytyy amerikanmantereelta kulkeutuneita hattuja,sulkineen ja timantteineen.

Uusi aluevaltaus kiinalaiset,ovat kiinnostuneet vierailemaan museollamme,pitää perehtyä kiinalaiseen eämänmenoon,löytääksemme ne mielenkiintoiset asiat mitä voimme ja haluamme korostaa omassa talonpoikaiskulttuurissamme.Usien haasteiden edessä...

Lapsiaasiakkaille on omat jutut,alapoliisitehtävät,kirjaimet piilossa,tarinoita ja roolileikkejä.Puujaloillakin voi kävellä,löytyy kolmea eri korkeutta.

Muutamia kuvakirjoja olen tehnyt asiakkaiden iloksi vanhoista kuvistamme.Toivottavast kirvoittaa kielenkannat kertomaan tarinoita ja muistoja menneistä ajoista.Jonkilaisn opuksen tulen vielä ennen kesää tekemään,olen keräillyt tarinoita museon muistojen kansioon.Yläkerrassa voi tutustua kemijärveläisiin naiskohtaloihin ja Perungan Lyylin perinnehuoneeseen.Jotain uuttakin tulee vintiltä löytymään...mutta jääköön se vielä salaisuuden verhon peittoon.

Kurkistus tuleviin tapahtumiin,toukokussa vietämme museoiden yötä,kesäkuussa juhannusjuhlat,Laulelemme yhdessä seurakunnan kanssa kesän mittaan.Muutama yksityistilaisuu varattu heinäkuulle.Uusi kalenteri 2017 ilmestyy kesäkuun alkupäivinä,hieman uudistuneena ja erilaisena juhla painoksena,Liittyen Suomi sata juhlaan.Joulunaikaan vietämme päiväkotilasten kanssa vanhanaan joulua,tutustumme museon tonttuja puuhasteluun.Tässä pientä tarjontaa tulevasta.Koti-Lappi tulee julkaisemaan tarinoita mielenkiintoisista esineistämme.

Pientä remonttiakin tehdään,terva tulee tuoksumaan,jos ilmat sen sallivat.Päärakennuksen piiput odottavat korjausta.Museotalon katon huopakatteen uusiminen taitaa jäädä seuraavalle kesälle.Ne eurot ovat hakusessa vielä.

Valoisalta näyttää tuleva kesä,näin ennakkotietojen valossa.Ennekaikkea meillä on loistavat työntekijät tulevana kesänä.

                                             museon%20mannekiinit.jpg

                                                                  Hulmuavat helmat ja salaiset pitsit